De wespen en hoornaars zijn er weer!

8 april 2019

Na een prachtig weekend, krijgen we alweer verschillende meldingen over wespen. Wespen onder de dakpannen, in de spouwmuur of bijvoorbeeld bij de voordeur. De wespen beginnen rond maart/april aan het bouwen van hun nest, dus de nesten zijn nog niet heel groot. Wanneer het nest aan het huis zit, is het wel verstandig om op tijd te bestrijden. Hoe groter het nest, hoe groter de kans dat verder in het seizoen de wespen naar binnenkomen.  Lees meer over wespenbestrijding.

Hoornaars

We krijgen elk jaar weer meer meldingen van hoornaars. In de media wordt deze wesp nog wel eens omschreven als ‘killerwesp’. Gelukkig valt dat in de praktijk wel mee. Als zijn het wel flinke jongens, die hoornaars! Het nest op de foto’s is ook een (oud) hoornaarsnest. Het is gevonden in een lege werkplaats. De wespen konden daarom in alle rust hun nest uitbouwen tot een prachtig paleis. En mooi is het! Het is een prachtig bouwwerk en erg leuk om eens van dichtbij te bekijken.

Wespennest gevonden?

Wilt u weten wat u wél en juist niet moet doen als u een wespennest heeft ontdekt? Lees dan onze  pagina over wespen. Of u neemt direct contact op.  Wij helpen u graag!

Oud hoornaars nest

details hoornaars nest

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.