Muizen overlast en bestrijding

Muizen bederven uw woongenot. Ze veroorzaken knaagschade aan kabels, isolatiemateriaal of andere producten. Dus u wilt er zo snel mogelijk vanaf! Dat begrijpen wij en helpen u snel van de overlast af.

De Vermex ongediertebestrijder

✓ inspecteert waarom u muizenoverlast heeft

✓ stemt de bestrijdingsmethode af

✓ werkt preventief om herhaling te voorkomen

✓ werkt schoon en netjes

✓ heeft meer dan 20 jaar ervaring!

Onderzoek

Wij doen allereerst een  inspectie om te kijken om welke soort muis het gaat en om de grootte van de plaag vast te stellen. Daarna bespreken wij met u de verschillende bestrijdingsmethodes.

Oplossen van de overlast

De bestrijding kan op verschillende manieren worden ingezet. Gaat het om een enkele muis dan bestrijden wij met mechanische vallen. , Bij een grotere plaag adviseren wij vaak toxicologische bestrijdingsmiddelen.

Preventie

Wij zijn dé experts op het gebied van bouwkundige preventie. Zo maken wij uw gevels en ventilatieopeningen muisdicht met standaard roosters of maatwerk van eigen fabricaat.

Hoe gaan wij te werk

Eerst weten om welke muissoort het gaat en dan over tot actie!


Zodra wij na een grondige inspectie hebben geconstateerd om welke muissoort en de grootte van de plaag het gaat kunnen we meteen beginnen met de bestrijding. Wij kunnen bijvoorbeeld bestrijden met toxicologische bestrijdingsmiddelen of mechanische vallen. Bij een grotere plaag adviseren wij vaak toxicologische bestrijdingsmiddelen. Wanneer het om een enkele muis gaat, kunnen wij u op weg helpen met mechanische vallen. Laat ons altijd weten of er jonge kinderen of loslopende huisdieren aanwezig zijn. Dan houden we daar rekening mee bij de keuze van materialen.

De kosten van een muizenbestrijding

De kosten van een bestrijding hangen af van het soort muis, waar de muizen zich bevinden, de grootte van de plaag en de keuze van bestrijdingsmethode.

Vermex Ongediertebestrijding is gevestigd aan de Nootweg 31 in Loosdrecht en bedient van daaruit de hele regio Utrecht en het Gooi.

 

Tips

Om muizenoverlast te voorkomen


  • Berg voedsel op in potten of blikken (karton en folie is niet muisdicht).
  • Maak dagelijks vuilnisbakken leeg. Laat geen vuilnis(zakken) slingeren.
  • Stofzuig elke dag als er mogelijk kruimels liggen. Denk ook aan de kussens van de bank.
  • Plaats geen materialen of planten tegen de gevel (schuilgelegenheid).
  • Ruim bladafval direct op.
  • Voer geen vogels in de tuin of nabijheid van uw pand.
  • Laat ’s avonds geen diervoeder staan.

Muizen


Muizen herkennen

Muizen zijn schuwe diertjes die zich niet snel laten zien. Ze zijn vooral 's nachts actief. En dan is er nog een verschil in welk soort muizen de overlast veroorzaken. Er zijn verschillende soorten muizen. Lees hier welke muizensoorten in uw huis of bedrijfspand overlast kunnen veroorzaken..

Problemen die muizen veroorzaken

Als u een muis heeft gezien of keutels heeft gevonden bel Vermex op 035 - 544 76 38! Muizen kunnen ziektes overbrengen en schade aan uw pand veroorzaken. Omdat hun scherpe tandjes constant doorgroeien moeten ze kangen om deze kort te houden. Ze knagen zich met gemak door kabels en isolatiemateriaal heen. Het is zelfs mogelijk dat muizen brand kunnen veroorzaken.

Preventie van muizen

Tijdens een inspectie, controleren wij ook uw buitengevel om te kijken of weringsmaatregelen nodig zijn. Want preventie van muizen is de beste en meest milieuvriendelijke bestrijding. Wij zijn dé experts op het gebied van bouwkundige preventie. Zo maken wij uw gevel muisdicht zónder dat het uw gevel ontsiert. Wij gebruiken daarbij duurzame materialen zoals RVS en voegspecie (cement, zand en water).  Ventilatieopeningen schonen wij op en maken wij muisdicht met standaard roosters of maatwerk van eigen fabricaat.

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.