Mieren marcheren door je keuken…

Mieren... overal mieren.... In je keuken, op het aanrecht. In je tuin en marcherend door je huiskamer. Lokdoosjes werken niet. En kokend water door je keuken gooien, lijkt toch niet zo'n goed idee.

Mieren zijn door(d)rammers

De mier staat bekent als vlijtig beestje. Gedisciplineerd, hierarchisch ingesteld, harder werker en, zo lijkt het, onverwoestbaar. Mieren houden van warmte. In de zomermaanden zie je ze vaak heel actief op zoek naar voedsel voor hun larven. Een spoor van mieren is makkelijk te volgen. In rijtjes van 3 tot 5 lopen ze af en aan naar de nieuw gevonden voedselrijke plek... in huis, in de keuken. Hele terassen kunnen verzakken doordat de mieren een tunnel graven door alles wat de kortste weg naar het voedsel belemmert.

Mieren in de keuken

Mieren zijn sociale beestjes

Mieren leven in een kolonie. Het zijn sociale beestjes. De mier en het ontstaan van het nest is te vergelijken met hoe de wesp zich vermenigvuldigd. De koningin maakt een nieuw nest of verslaat de koningin van een bestaand nest. Ze regeert over de uitgekomen eitjes en de jonge mieren doen alles om de koningin te dienen. Het nest, wat ook een boomschors of spleet in een groot stuk steen kan zijn, en de kamertjes in het nest zijn via allerlei gangen en tunnels te bereiken door de kolonie. Er worden zogenaamde kinderkamertjes gebouwd en de onderlinge taakverdeling is klip en klaar. De werksters zorgen voor het voedsel, de koningin regeert.

Overlast door mieren

De werksters veroorzaken de overlast. En daar wil je natuurlijk vanaf. Als de mierenplaag niet heel ernstig is kun je zelf al een aantal maatregelen nemen. Zorg dat het spoor waarover de mieren lopen elke dag, soms meerdere keren per dag goed wordt schoongemaakt. om mieren in de keuken te voorkomen moet je ervoor zorgen dat er geen voedsel en bordjes met etensresten blijven liggen in de keuken, sluit potjes met voedsel, etc.

Is de plaag ernstig, schakel dan een professionele bestrijder in. Wij zien vaak dat de doe-het-zelf bestrijding tijdelijk effect heeft, maar dat de mieren toch weer in grote getale terugkomen.

Wij lossen het probleem graag voor u op. Mieren bestrijden is één van onze specialisaties. Bel ons op: 035 - 544 76 38 en wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

Feedback

  Reacties: 1

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.