Wespennest Vermex
Bel direct 035 544 76 38

Wespen

Wespen of wespennest ontdekt? Bel: 035-5447638. Professioneel, betrouwbaar en met garantie.

Hoe wordt het wespennest bestreden?

Bij het verdelgen van het wespennest bespuiten we de nestingang(en) in met poeder. Dit doen we bij voorkeur aan het begin van de avond. Want alle wespen bevinden zich dan in of om het nest. Met deze methode komen de in- en uitvliegende wespen met het poeder in aanraking en, wanneer zij het nest betreden, verspreiden ze het bestrijdingsmiddel door het nest. Hak – en breekwerk is niet nodig.

Advies

Sluit bovendien de in- en uitgang van het wespennest nooit af! Tevens een belangrijk advies: wanneer u een wespennest ontdekt, nooit het nest te verstoren of de uitgang(en) van het nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en dat kan best binnenshuis zijn. Daarnaast maakt het afsluiten van de toegang bestrijding lastiger.

Garantie op de bestrijding

De garantie op de bestrijding betekent dat als u na vijf dagen (of later)  toch nog levende wespen van buiten naar binnen ziet vliegen, wij kosteloos nog een keer terugkomen.  Soms komt u na een bestrijding binnen nog een paar slome/dode wespen tegen. Door aan de binnenzijde naden en kieren te dichten is dit snel opgelost. Na een aantal dagen komen er geen wespen meer binnen. Let op, bestrijding/wering van wespen binnen, zit niet bij de standaard prijs inbegrepen.

Verschil tussen bijen en wespen

Als u last heeft van bijen, kunnen wij de bijen eventueel in samenwerking met een imker verwijderen. Omdat ze over het algemeen geen gevaar vormen, bestrijden we ze liever niet. In sommige gevallen kunnen wij de zwerm ‘scheppen’. We zetten dan eerst een nestkast neer en komen ’s avonds de zwerm ophalen. Vervolgens brengen wij de bijenzwerm voor u naar een imker.
Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je het verschil kunt zien tussen wespen en bijen. Bijen zijn sterk behaard en hebben aan de poten speciale stukjes om stuifmeel te bewaren. En wespen zijn kaal. Bij wespen is de heel smalle verbinding tussen het borststuk en het achterlijf opvallend (de wespentaille). Bij bijen is dat minder duidelijk en bovendien door de beharing gecamoufleerd.

Wespennest verwijderen

We krijgen vaak de vraag om een wespennest te verwijderen. In eerste instantie wordt het wespennest alleen bestreden. Wespen die nog ‘buiten’ zijn, moeten de tijd krijgen om naar binnen te gaan en met het bestrijdingsmiddel in aanraking te komen. Wanneer je het nest direct verwijderd, houd je nog lang ‘zoekende’ wespen om de plek heen. Pas nadat alle wespen zijn bestreden kan het nest verwijderd worden. Alhoewel het ook gewoon vanzelf verteert! Dit gebeurt ook als het nest zich bijvoorbeeld in een spouwmuur bevindt.

 

Branchevereniging Plaagdierbestrijding en / of ongediertebestrijding
EVM logo

Wespen? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.