Hond als rattenvanger

Ratten bestrijden zonder gif. Dat kan!  Sommige honden zijn zeer goede rattenvangers. Een hond is snel, effectief en niet schadelijk voor het milieu!

Voor een correcte rattenbestrijding

✓ inspecteren wij waarom u rattenoverlast heeft

✓ stemmen wij de bestrijdingsmethode af

✓ werken wij preventief om herhaling te voorkomen

Vermex! Meer dan 20 jaar ervaring!

Ratten bestrijden zónder gif, kan dat?

Natuurlijk kun je klemmen gebruiken, maar ook honden zijn zeer goede rattenvangers


 

Ratten vangen met honden

U kunt bij ons ook terecht wanneer u een rattenprobleem aan wil pakken met honden. Niet iedere locatie leent zich om honden in te zetten, maar wij informeren u graag.  Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.

Honden kunnen heel goed aangeven waar de rattengangen en nesten zich bevinden. En wanneer ze een rat tegenkomen, schudden ze hem dood. Een snelle 'humane' dood, zonder risico op doorvergiftiging. Het is daardoor de meest dier- en milieuvriendelijke manier om ratten te doden.

We jagen de ratten hun holen uit met rook. Voor de ratten die uit de holen komen, zetten we rattenkooitjes klaar aan het eind van de gangen. Ratten die toch weten te ontsnappen, worden gevangen door de honden. Dit werkt perfect in de buurt van kippenhokken of andere dierverblijven. Maar ook op andere plekken waar zich veel ratten bevinden, bijvoorbeeld bij maiskuilen of afvalbergen is het gebruik van honden voor de bestrijding zeer effectief. In alle gevallen is een goede voorbereiding onmisbaar. De honden moeten veilig hun werk kunnen doen, en alleen met een goede voorbereiding, kan er succesvol gevangen worden.

Naast het vangen van de ratten, is het belangrijk om ook aan wering en preventie te doen, zodat overlast in de toekomst voorkomen wordt.

Border Terriër

Onze honden zijn Border Terriërs.  Een hond die door zijn karakter, vacht en bouw zeer geschikt is voor het vangen van ratten. Hij is fel genoeg om de ratten te doden en hebben een handig formaat voor als de ruimte wat kleiner is. Zijn vacht geeft hem voldoende bescherming tegen de beet van een rat.

Onze rattenvangers

Joep en Peer zijn geënt tegen de ziekte van Weil. Een ziekte die door ratten wordt overgebracht en zowel voor mens als dier gevaarlijk kan zijn. Onze Joep is sinds maart 2018 in opleiding en Peer begint nét! Wanneer het een groot terrein betreft en/of de plaag groot is, hebben we de mogelijkheid om extra honden in te zetten.

 

Joep heeft een rat gevangen in een keuken van een winkel

Het bestrijdingsteam

Rattenkooitjes, zelf ontworpen en gemaakt

 

Ratten


Ratten bestrijden

Vermoedt u ratten of heeft u ze binnen of in de tuin zien lopen? Wij kunnen ze voor u bestrijden én voor u onderzoeken wat de oorzaak is. Bel direct voor een afspraak. Lees hier hoe wij ratten zonder hulp van Joep bestrijden.

Rattenplaag herkennen

Net als muizen zijn ratten schuwe dieren die vooral 's nachts actief zijn. U zult dan ook niet zo snel een rat in een woning rond zien lopen. Er zijn wel signalen om te bepalen of u ratten in en om uw huis heeft. Lees hier hoe u een rattenplaag herkent.

Preventie van ratten

Preventie van ratten is de beste en meest milieuvriendelijke bestrijding. Tijdens een inspectie, controleren wij uw buitengevel om te kijken of weringsmaatregelen nodig zijn. Wij zijn dé experts op het gebied van bouwkundige preventie. Zo maken wij uw gevel dicht zónder dat het uw gevel ontsiert. Wij gebruiken daarbij duurzame materialen zoals RVS en voegspecie (cement, zand en water).  Ventilatieopeningen schonen wij op en maken wij dicht met standaard roosters of maatwerk van eigen fabricaat.

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.