Hond Joep geslaagd voor zijn examen rattenvangen!

8 april 2019

De titel heeft het al verklapt. Joep heeft vandaag zijn eerste rat gevangen en is daarmee met vlag en wimpel geslaagd voor zijn examen ratten bestrijden!

Oké, er is natuurlijk geen echt examen, maar de eerste rat is tóch een feestje waard!

Toen Joep als pup kwam, wisten we dat het een stoer hondje was en ook in de rasomschrijving staat dat een Border Terriër zeer geschikt is voor het jagen op ratten en muizen. Daarom hebben we speciaal  voor dit ras gekozen.  Maar de natuur houdt zich niet altijd aan beschrijvingen en het is altijd afwachten hoe een pup zich ontwikkelt. Het afgelopen jaar is gebleken dat Joep een heel geschikte huishond is,  maar ook een felle jager. En dat is precies wat wij zochten! Wel moeten we blijven trainen om zijn ‘driften’ in goede banen te leiden.  We maken immers ook graag een leuke wandeling op de hei, en dan is het niet handig als Joep op eigen houtje op jacht gaat.

Joep had al  eerder dit jaar al wat geoefend met muizen, maar een rat is toch wel weer een slag groter. Gelukkig deerde hem dit niet. Hij zag de rat en binnen een paar seconden was het gebeurd. Uiteraard zijn wij zeer trots op onze collega! Hij is tenslotte nog maar net een jaar oud.

Waarom ratten bestrijden?

Ratten verspreiden ziektes en veroorzaken schade aan gebouwen. Ze ondergraven straatwerk en funderingen waardoor verzakkingen ontstaan en vreten aan isolatie en elektra- en datakabels. Daarnaast bederven ze het woongenot door stank en geluidsoverlast.

Inventief

Het duurt niet lang meer tot dat particulieren geen bestrijdingsmiddelen meer mogen gebruiken en ook voor professionals worden de regels steeds strenger. Dat heeft als gevolg dat wij als bedrijf inventief moeten zijn en nieuwe methodes moeten inzetten. Een hond als Joep is daarom een hele waardevolle aanvulling voor ons bedrijf.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.