Ratten overlast en bestrijding

Vermoedt u ratten of heeft u ze binnen of in de tuin zien lopen? Wij kunnen ze voor u bestrijden én voor u onderzoeken wat de oorzaak is. Bel direct voor een afspraak.

De Vermex ongediertebestrijder

✓ inspecteert waarom u rattenoverlast heeft

✓ stemt de bestrijdingsmethode af

✓ werkt preventief om herhaling te voorkomen

✓ werkt schoon en netjes

✓ heeft meer dan 20 jaar ervaring!

Onderzoek

Aan de hand van uw bevindingen doen wij een visuele inspectie. Aan de sporen kunnen wij zien om welke soort rat het gaat en adviseren wij een behandelplan.

Rattenbestrijding

Om u zo snel mogelijk van de rattenoverlast te verlossen plaatsen wij direct de juiste bestrijdingsmiddelen. Of wij helpen u op met weg klemmen.

Preventie

Wij zijn dé experts op het gebied van bouwkundige preventie. Zo maken wij uw gevels en ventilatieopeningen dicht met roosters of maatwerk van eigen fabricaat.

Rattenoverlast bestrijden

Ratten zijn een signaal dat er iets niet op orde is in uw omgeving!


Overlast van ratten komt steeds vaker voor. Vinden de ratten veel voedsel in uw omgeving? Zijn er goede schuilplaatsen? Of is het riool kapot? Bestrijden van ratten is één ding, maar de oorzaak waarom er bij u ratten zijn, is nog veel belangrijker. Onze bestrijders zijn uitgerust met specialistische apparatuur om ratten op te sporen of lekken waar te nemen. Zo hebben wij bijvoorbeeld onderzoek doen met een warmtecamera of een rookproef doen om defecten in de riolering of andere lekkage te ontdekken. Deze apparatuur hebben wij niet standaard in de auto, dus bent u geïnteresseerd? Vraag ernaar bij het maken van een afspraak.

Ratten in huis

Net als bij muizen is het voorkomen van ratten in huis beter dan genezen! Ratten komen op de geur van voedselresten af. En warmte. Laat daarom geen restjes op het aanrecht liggen of kruimels op de keukenvloer. Tegenwoordig is in bijna alle gemeenten de kliko geïntroduceerd om vuilniszakken in te bewaren totdat deze in de vuilniswagen worden geleegd. Maar toch worden vuilniszakken nog regelmatig buiten kliko's geplaatst. Ratten hebben een sterk reukorgaan en eten overal doorheen. Gaten in vuilniszakken zijn vaak een eerste teken dat u ratten in en om het huis heeft!

Schade door ratten

De schade en het gevaar, waar vooral de bruine rat voor zorgt, is knaagschade aan kabels en buizen, verzakkingen in het straatwerk en ziekten die de rat overbrengt zoals: de ziekte van Weil en paratyphus. Onder het vee kan de bruine rat de ziekten van pseudovogelpest, trichinosis, de varkenspest, en de ziekte van Aujeszky overbrengen.

Vermex Ongediertebestrijding is gevestigd aan de Nootweg 31 in Loosdrecht en bedient van daaruit de hele regio Utrecht en het Gooi.

Ratten


Rattenplaag herkennen

Net als muizen zijn ratten schuwe dieren die vooral 's nachts actief zijn. U zult dan ook niet zo snel een rat in een woning rond zien lopen. Er zijn wel signalen om te bepalen of u ratten in en om uw huis heeft. Lees hier hoe u een rattenplaag herkent.

Ratten bestrijden met een hond

Honden, in het bijzonder Border Terriers, zijn hele goede rattenvangers. Vermex Ongediertebestrijding heeft hond Joep opgeleid om mee op rattenjacht te gaan. De hond als rattenvanger is snel, effectief en zeer milieuvriendelijk. Lees hier meer over de hond als rattenvanger.

Preventie van ratten

Preventie van ratten is de beste en meest milieuvriendelijke bestrijding. Tijdens een inspectie, controleren wij uw buitengevel om te kijken of weringsmaatregelen nodig zijn. Wij zijn dé experts op het gebied van bouwkundige preventie. Zo maken wij uw gevel dicht zónder dat het uw gevel ontsiert. Wij gebruiken daarbij duurzame materialen zoals RVS en voegspecie (cement, zand en water).  Ventilatieopeningen schonen wij op en maken wij dicht met standaard roosters of maatwerk van eigen fabricaat.

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.