Ongediertebestrijder, een bijzonder beroep….

Ongediertebestrijding. Een mooi vak. En zéker niet saai. Helemaal niet sinds we ook buiten kantooruren bereikbaar zijn. Men zegt wel eens ‘hoe later op de avond, hoe schoner het volk’. Laten we zeggen dat sommige mensen die ons’s avonds laat bellen, op z’n minst bijzonder te noemen zijn.

A really giant spider

Laatst ging om 10 uur ’s avonds de telefoon. Een Engels sprekende meneer had last van spinnen. Of eigenlijk had hij één spin. "A really giant spider!" En na enig doorvragen bleek hij "bigger and bigger" te worden. Zo groot als zijn hand. Nee, zo groot als twee handen! Al snel vermoedde ik dat het om een grap ging. Zeker toen hij vroeg of we "as quick as possible" naar het Red Light District in Amsterdam konden komen. Goed, ik had in ieder geval mijn Engels weer geoefend.

Alexander Kroon Ongediertebestrijder

Een slang in de kelder

Een paar weken daarvoor belde een man om 1 uur ’s nachts. Hij had een slang in de kelder. Nu is dat een beestje waar ik niets aan kan doen (en stiekem zelf ook bang voor ben). Dus ik adviseerde om de dierenambulance te bellen. De man barstte in huilen uit en in tranen legde hij de hoorn er op. Om vijf minuten later te bellen met de mededeling dat hij een aap in de tuin had.

Een heel bijzonder gesprek volgde....

Mijn adviezen om de dierenambulance of zelfs de politie te bellen, vielen niet in goede aarde. Het gebeurt zelden, maar deze klant was ontevreden. Nou ja, eerlijk is eerlijk. Ook van de zomer heb ik een klant niet kunnen helpen. Een sympathiek klinkende vrouw belde om te vragen of ik haar misschien kon helpen. Enthousiast riep ik meteen “Natuurlijk, mevrouw. Daar zijn wij voor”. “Nou”, vroeg ze vriendelijk “ik bel eigenlijk niet voor ongedierte. Ik heb bepaalde behoeftes en ik zou graag willen dat u mij daarbij helpt”. Ik bied u 10 euro per uur. Ik viel bijna van mijn stoel. Hoe kon iemand dat nou vragen? Ik dacht dat ik alle rare vragen al had gehad. Maar het kon dus nóg gekker. Want zeg nou zelf, tien euro is toch veel te weinig?

Groet, Alexander Kroon
Ongediertebstrijder

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.