Wat gebeurt er achter deze deur?

Als ongediertebestrijder maak je soms de gekste dingen mee. Wij nemen u in de rubriek "Wat gebeurt er achter deze deur" graag mee in opvallende en noemenswaardige belevenissen. Eerder vertelden wij al over houtworm, geconstateerd door een oplettende aannemer. Dit keer is troffen bewoners maden in hun huis aan. Voor hen onverklaarbaar. Voor Vermex een op te lossen zaak!

Maden bestrijding in woning

Het zal je maar overkomen. Je stapt in bad voor een welverdiend rustmomentje en je ziet… maden!? Brrr….

De bewoners stuurden ons direct een foto van de beestjes en we constateerden dat het inderdaad maden waren. Nu kunnen wij de maden natuurlijk bestrijden, maar nog belangrijker is om te kijken waar ze nu eigenlijk vandaan komen. Maden zijn de uitgekomen eitjes van vliegen. Vliegen leggen de eitjes daar waar direct toegang tot voedsel is, bijvoorbeeld een dood beest of weggegooide etensresten. De bewoners waren 'nette mensen' en in de woning lag geen bedorven voedsel of iets dergelijks.

Maden bestrijding in woning

Oorzaak maden in woning

Na een de grondige inspectie werd als snel duidelijk waar de maden vandaan kwamen. Op het dak, in de schoorsteen, bevond zich een nest met dode vogels. Daar waren vliegen op af gekomen. De maden die uit de vliegeneitjes kwamen, waren op stap gegaan en de ventilatiekanalen in het bad terechtgekomen. De vogels hadden een nest in de schoorsteen kunnen maken doordat de beschermende bolroosters niet op de schoorsteen zaten. Hoe dat kwam, dat blijft een raadsel. We hebben de dode vogels verwijderd en de roosters weer op de schoorsteen gemonteerd.

Eind goed al goed. Tijd voor een lekker bad!

 

Tip: Check elk jaar vóór het broedseizoen of uw schoorsteen goed beschermd is tegen vogels.  Door nestelende vogels kunt u last krijgen van vogelmijt in huis, maden en wanneer u de haard aansteekt, kan er zelfs een schoorsteenbrand ontstaan.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.