Blog: Wat gebeurt er achter deze deur? Deel 2

Het zou je maar overkomen. Je stapt in bad voor een welverdiend rustmomentje en je ziet… maden!? Brrr…. De bewoners stuurden ons direct een foto van de beestjes en we constateerden dat het inderdaad maden waren. Nu kunnen wij de maden natuurlijk bestrijden, maar nog belangrijker is om te kijken waar ze nu eigenlijk vandaan komen. Na een de inspectie werd dit als snel duidelijk. Op het dak, in de schoorsteen bevond zich een nest met dode vogels. Daar waren vliegen op af gekomen. De maden die uit de vliegeneitjes kwamen, waren op stap gegaan en de ventilatiekanalen in het bad terechtgekomen.

De vogels hadden een nest in de schoorsteen kunnen maken doordat de beschermende bolroosters niet op de schoorsteen zaten. Hoe dat kwam, dat blijft een raadsel. We hebben de dode vogels verwijderd en de roosters weer op de schoorsteen gemonteerd. Eind goed al goed. Tijd voor een lekker bad!

Tip: Check elk jaar vóór het broedseizoen of uw schoorsteen goed beschermd is tegen vogels.  Door nestelende vogels kunt u last krijgen van vogelmijt in huis, maden en wanneer u de haard aansteekt, kan er zelfs een schoorsteenbrand ontstaan.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.