Een wespenplaag in 2017?

Alexander Kroon van Vermex Ongediertebestrijding was maandag 22 mei 'te gast' NPO Radio 1. Het is de nachtmerrie van elke terrasbezoeker: wespen! De zomer van 2017 wordt een zogenaamde 'horrorzomer'.

Alexander legt aan presentator Martijn Grimmius uit waarom.
Beluister het fragment.

Hoe ontstaat een wespennest?

En waarom verwachten we zoveel wespen deze zomer? We hebben een zachte winter gehad waardoor wespenkoninginnen hebben kunnen overleven. De wespennesten die Alexander in deze periode bestrijdt hebben ongeveer de grootte van een tennisbal. Het begint vaak met een klein nestje omdat de wespenkoningin alles in haar eentje moet doen. De bevruchte koningin bouwt, haalt insecten en als dan de larven wespen worden gaat het in een stroomversnelling. Dan worden de wespen de werksters van de koningin en hoeft zij alleen nog maar eitjes te produceren.

Kan een wespennest al voor de zomer begint bestreden worden?

Martijn wil weten waarom de wespennesten niet al in het voorjaar bestreden worden. Een wespennest kan natuurlijk pas bestreden worden als het ontdekt wordt. En een nest wordt vaak pas ontdekt als het wat groter is en mensen in de tuin gaan werken, aan de woning onderhoud gaan plegen, buiten gaan eten, etc. Alexander geeft als advies bij overlast van wespen op het terras de woning goed na te lopen en dan wordt vaak het wespennest ontdekt. Zoals Alexander aangeeft is het rondom het nest zo druk als de vijfde baan van Schiphol. Daar ziet u de wespen af en aan vliegen.

Wespennest gezien?

Bel Vermex en wij helpen u vaak dezelfde dag nog! Ons telefoonnummer is 035 - 544 76 38.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.