HELP! Heb ik boktor in huis?

In deze periode krijgen we een paar keer per week de melding "Help, ik denk dat ik boktor of houtworm in huis heb. Ik heb kevers gevonden!" Vaak vragen we om een foto te mailen via whatsapp te versturen. En bijna altijd blijkt het dan om een wants te gaan. In de meeste gevallen om de "Bladpootrandwants".  Dit is een invasieve exoot die ook in Nederland steeds vaker te zien is. En in de herfst, wanneer het wat kouder wordt, zijn ze op zoek naar een plek om te overwinteren. En dat doen ze in onze warme huizen!

Een bladpootrandwants in huis is niet schadelijk, hoogstens hinderlijk. U kunt ze dus het beste gewoon vangen en buiten loslaten.

Determinatie

Vindt u ook wel eens insecten in huis waarvan u niet weet wat het is en of het schadelijk is? Wij determineren ze graag voor u. Soms kan dat aan de hand van een foto. Zorg dan altijd voor een scherpe foto, het liefst met bijvoorbeeld een euromunt er bij zodat we een idee hebben van de grootte. Vermeld ook de vindplaats er bij.

Soms is een foto onvoldoende voor een goede determinatie. Dan kunt u ook een aantal gave exemplaren in een potje of buisje bij ons afgeven of in de brievenbus doen.

 
(FOTO: Bladpootrandwants)

Bladpootrandwants of boktor

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Ongedierte? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.