Soorten muizen herkennen


De meest voorkomende muissoort die u in uw huis of bedrijfspand kunt aantreffen is de huismuis. Maar er is nog een aantal soorten muizen, zoals de veldmuis en de bosmuis die zich in uw woning of bedrijfspand kunnen gaan nestelen. De overlast is in alle gevallen vervelend en kán ook risicovol zijn.

De huismuis


Soorten muizen herkennen Huismuis (Mus musculus ssp. domesticus)

 

 

De huismuis heeft een kleine kop en kleine poten. Een volwassen huismuis is zo'n 7 tot 9,5 cm lang en zijn staart heeft ongeveer dezelfde lengte als zijn lijf. Het diertje weegt ook bijna niks, maximaal zo'n 30 gram.

 

De veldmuis


Veldmuis

Veldmuizen zijn wat groter en zwaarder dan de huismuis. Ze worden 9 tot 12 cm groot en weegt maximaal 50 gram in een gedrongen, beetje mollig lichaampje. De veldmuis heeft een schutkleur bruin met een iets lichter gekleurde buik. Kenmerkend is de korte staart dat 3 tot 5 cm lang is. Opvallend is hun gedrongen, mollige lichaamsbouw.

 

De bosmuis


Veldmuis

De bosmuis heeft een zandkleurige tot oranjebruin vacht. Hij wordt wat lichter van kleur aan de zijkanten van zijn lichaam en heeft een witte buik. De volwassen bosmuis wordt zo'n 11 cm lang en zijn staart is net zo lang als het lichaam. De bosmuis is een behoorlijke muis met een spitse snuit, grote naar buiten gerichte oren, een lange staart en grote zwarte ogen.

 

Muizen herkennen muizensoorten

Muizen bestrijden

Na een grondige inspectie weten we om welke muissoort en de grootte van de plaag het gaat en kunnen we meteen beginnen met de bestrijding. Lees hier hoe wij muizen bestrijden.

Problemen die muizen veroorzaken

Muizen kunnen ziektes overbrengen en schade aan uw pand veroorzaken. Ze knagen zich met gemak door kabels en isolatiemateriaal heen. Het is zelfs mogelijk dat muizen brand kunnen veroorzaken.

Preventie van muizen

Preventie van muizen is de beste en meest milieuvriendelijke bestrijding. Wij maken uw gevel muisdicht zónder dat het uw gevel ontsiert. Wij gebruiken daarbij duurzame materialen zoals RVS en voegspecie (cement, zand en water).  Ventilatieopeningen schonen wij op en maken wij muisdicht met standaard roosters of maatwerk van eigen fabricaat. Lees hier hoe wij te werk gaan.

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.