Bel direct 035 544 76 38

Ratten

Vermoed u ratten of heeft u ze binnen of in de tuin zien lopen? Wij kunnen ze voor u bestrijden én voor u onderzoeken wat de oorzaak is. Bel direct voor een afspraak.

Wat wij doen?

Wij luisteren naar uw waarnemingen. Waar heeft u ze gezien? Welke overlast veroorzaken ze? Vervolgens doen wij een visuele inspectie. Aan de hand van sporen determineren wij de soort en adviseren wij een behandelplan. Vervolgens plaatsen wij bestrijdingsmiddelen óf wij helpen u op weg met klemmen. Daarbij houden wij altijd rekening met eventuele jonge kinderen en/of huisdieren. Daarnaast adviseren wij u over (bouwkundige) preventie.

Overlast van ratten komt steeds vaker voor. Ratten zijn een signaal dat er iets niet op orde is in uw omgeving. Vinden de ratten veel voedsel in uw omgeving? Zijn er goede schuilplaatsen? Of is het riool soms kapot? Bestrijden van ratten is één ding, maar de oorzaak waarom er bij u ratten zijn, is nog veel belangrijker. Onze bestrijders zijn uitgerust met specialistische apparatuur om ratten op te sporen of lekken waar te nemen. Zo hebben wij bijvoorbeeld onderzoek doen met een warmtecamera of een rookproef doen om defecten in de riolering of andere lekkage te ontdekken. Deze apparatuur hebben wij niet standaard in de auto, dus bent u geïnteresseerd? Vraag er na bij het maken van een afspraak.

Schade door ratten

De schade en het gevaar waar de bruine rat vooral voor zorgt, is knaagschade aan kabels en buizen, verzakkingen in het straatwerk en ziekten die de rat overbrengt zoals: de ziekte van Weil en paratyphus. Onder het vee kan de bruine rat de ziekten van pseudovogelpest, trichinosis, de varkenspest, en de ziekte van Aujeszky overbrengen.

 

Branchevereniging Plaagdierbestrijding en / of ongediertebestrijding

Ratten? Bel 035 - 544 76 38

Wilt u door ons gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.